Anpassa textstorlek    A A A 
Välkommen till Älgsjö!
   Nyheter Kalender Fotoalbum Gästbok Salomonska gården
Navigering
    ::   Hem 
    ::   Aktiviteter 
    ::   Gammskola 
    ::   Historik 
    ::   Fågeltorn 
    ::   Älgsjo JVO 

KONTAKT

Ordförande

Hans Albertsson

tel.070-673 15 33

Webmaster

Gunilla Tellefors Edström

g.tellefors@gmail.com

 

Besök sedan 1 Nov 2010
6570
» NYHETER »

« Tillbaka
2011-05-15 11:42
EFTERLYSNING
Under flera omgångar har.....

Under flera omgångar har en grupp av medlemmar i Älgsjö Intresseförening träffats i en studiecirkel. Föremålet för cirkelarbetet har varit Älgsjö bys historia. Det har gett till resultat att en del material från äldre tider samlats in. Delar av detta skall tas in på byns hemsida.

Nu är det några av oss som tycker att tid är att börja med att samla material om mer moderna tider. Vi tror också att att det finns hos var och en av oss material om och kring Älgsjö.Det kan vara sådant som bara ligger utan att någon vet om det eller vet vad det kan användas till.

I studiecirkelgruppen kan vi ta oss an sådant material för att puzzla ihop det till något som kan ytterligare fylla ut den text vi hitintills har utformat.

Det vi efterlyser är t.ex. protokoll från olika föreningar, anteckningar i fickalmanackor eller på lösa sidor och dagböcker , tidningsurklipp annonser om döda, förlovade, gifta, kondoleanser eller inbjudningskort osv. Det vi söker är bilder, fotografier, porträtt och teckningar. Det kan också vara någon äldre bok med material om Älgsjö eller med anteckningar i som anknyter till byn.

Det material vi får låna skall vi inte behålla utan avsikten är att det inlånade materialet skall kopieras, fotograferas eller skrivas av. Sedan skall det återlämnas.

Så passa på nu och vårstäda på vindar, i garderober, i kistor och väskor där inte någon har varit på länge. Men värdefullt material kan också finnas mycket närmare såsom i ett fotoalbum, i en klippbok eller i bokhyllan.

Kontakta Staffan Sellin, Kenneth Andersson eller Stefan Åhlin. Någon av dem kan svara på frågor eller hämta material efter överenskommelse.
Publicerat av: Hans Albertsson

Sponsorer
Scherdins redovisnings & konsultbyrå
Danielssons Ko & co
Holmgren Bygg AB
Arvid Eckerskog Firma
Vandrarhemmet Gafsele Hostel
Lindero Lantbruk
Näslunds Väg AB
Lappvärket AB
Björnes Måleri & Golv
Studieförbundet vuxenskolan
Hälla 50 tals Café
Camp Lapponia, Vi arrangerar fiske, jakt och naturäventyr i södra Lappland.
Lappmarksbonden
Timra I Åsele
Edströms Åkeri
Romby´s i Lomsjö
JTR Lining
Roger Josefssons Åkeri
  Åsele byaportal © 2017 - byaradet@aselebyar.nu Design o teknik - EZIT